Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Civil Szervezetek

Csehbánya Község Ifjúságáért Egyesület

Csehbánya Községben 2001. június 30-án alakult meg 17 fő részvételével a Csehbánya Község Ifjúságáért Egyesület, mely ma már 21 tagot számlál. Az Egyesület, mint nevében is jelzi elsősorban a helyi fiatalok támogatását tekinti céljának, alapvetően szociális, kulturális céllal alakult meg. E cél érdekében felvállalja, hogy segít a gyerekeknek a szabadidő hasznos eltöltésének megszervezésében, oktatási és kulturális programok szervezésében, célja még továbbá az arra rászoruló családok részére tanácsadás nyújtása, valamint az e kérdéskört tárgyaló, bemutató képzés, előadás szervezése, kiadványok megjelentetése és terjesztése.

Ösztöndíjak és pályázatok figyelemmel kísérésével támogatják a fiatalok tanulmányainak folytatását előmozdítva ezzel felkészülésüket az életre.

Hírek, Információk

Egyesületi hírek

A csehbányai kisgyermekes szülők kérésére az egyesület időjárásálló és eu szabványos hintákat vásárolt, amelyeket január elején rögtönzött buli keretében fel is szerelt a grudni játszótéren. A jó idő lehetővé tette, hogy a hintákat azonnal használatba is vegyék a gyerekek! Az újtelepi közhinta modernizálása is megtörtént, itt további fejlesztések várhatóak.

Köszönet Szirbek Zsoltnak és Dömötör Andrásnak!

január 7.Új hinták felszerelése a Grundon, hintaavató összejövetel
február 25.Farsang
március 24.Csatlakozás a Bakony 10 túraversenyhez
április 6.Nagypénteki kálvária-járás a városlődi Kálváriánál
május 6.Anyák napi ünnepség
május 26.Gyereknapi akadályverseny
júniusBiciklitúra Németbányára
júliusFalunap
augusztusNyárbúcsúztató szalonnasütés
szeptemberBúcsúi kézműveskedés
októberBarkácsolás - odúkészítés
november„Az én falum” – rajzverseny
novemberFaültetés
decemberKarácsonyi ünnepség

Csehbánya Községért Közalapítvány

1992. áprilisában hozta létre Csehbánya Község Önkormányzata a Csehbánya Községért Közalapítványt. A Közalapítvány képviselője Szigeti Beáta, kezelő szervezete a 5 fős Kuratórium.

A Közalapítvány célja Csehbánya község fejlesztési céljainak (infrastrukturális fejlesztés, lakossági szolgáltatás fejlesztése, a község éves költségvetésében vagy annak módosításában megjelölt fejlesztési célok, környezetvédelem) és a közalapítvány vállalkozási tevékenységének támogatása, különös tekintettel a munkahely teremtésére.

A községi hagyományok ápolása, a szabadidő-diáksport mozgalom támogatása.

A KURATÓRIUM TAGJAI::

Szigeti Beáta
elnök

Orovicz Zoltán
elnökhelyettes

Juhász Orsolya
titkár

Mészáros Veronika

Peidl Józsefné

Kézművesek

Csehbánya településen a régi mesterségek még ma is jelen vannak.
Szebbnél szebb horgolt figurák, hímezett terítők, csuhéból készült táskák, fonott kenőtollak, vesszőkosarak kerülnek ki az itt élők kezei közül.

Több kiállításon, vásáron megmutatták már asszonyaink – és persze a férfiak is -, hogy értik amit csinálnak. Az, hogy szeretik a „mesterségüket”, az látszik az elkészült remekművek minőségén, szépségén is.

A csoport főként idős asszonyokból áll, közülük többeknek a kiállításokra, bemutatókra történő eljutás jelenti az egyetlen kikapcsolódási lehetőséget.